Zdravstveno stanje Mie Zikić nakon povratka iz Istanbula

Zdravstveno stanje Mie Zikić nakon povratka iz Istanbula

Četvorogodišnja Mia Žikić iz Paraćina uspešno se oporavlja od operacije kičme koju je imala 27. oktobra u Turskoj. Na klinici „Adžibadem“ u Istanbulu Mie je ugrađena šipka koja će omogućiti ispravljanje kičmenog stuba. Operacija je trajala devet sati i protekla je bez komplikacija. Mia je sa roditeljima pre dva dana doputovala u Srbiju i sada se nalazi u Paraćinu gde se oporavlja od hirurškog zahvata.

Mia je operaciju dobro podnela. Prema rečima njene majke Milene, doktor je zadovoljan rezultatom operacije i tokom oporavka.

Nakon zahvata Mia je još šest dana provela u bolnici pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja.

Za Miinu operaciju novac su donirali građani Srbije kroz razne humanitarne akcije, a najveći deo sakupljen je preko Humanitarne fondacije Budi human. Pre nego što je Mia dobila otpusnu listu i napustila kliniku u Istanbulu, Žikići su dobili pozitivnu vest.

Porodica Žikić je tokom boravska u Turskoj putem društvenih mreža obaveštavala prijatelje i poznanike o Miinom zdravstvenom stanju. Ističu da bez pomoći velikog broja ljudi, Mia još uvek ne bi mogla da ode na operaciju.

Naredni period Mia Žikić će provesti u Beogradu na Klinici za rehabilitaciju  „Dr Miroslav Zotović“ gde će uz pomoć terapeuta, logopeda i defektologa raditi vežbe. Za 6 nedelja čeka je i prva kontrola u Turskoj, nakon čega će biti poznato u kom pravcu će njeno lečenje biti nastavljeno.