Vremenska prognoza za Paraćin – januar 2020.

Vremenska prognoza za Paraćin – januar 2020.

Paraćinci su Novu godinu dočekali bez snega a prema rečima meteorologa bele pahulje nećemo videti ni na Božić. Sudeći prema onome što su nam rekli, našim sugrađanima je nedostajala prava zimska atmosfera za novogodišnje i božićne praznike.

Visok vazdušni pritisak prouzokovao je nešto topliji decembar u kojem nije bilo snega, kaže urednik portala PN METEO Vladimir Dikić. On kaže da sneg ne treba da očekujemo ni narednih petnaestak dana.

Poslednji mesec 2019. bio je najtopliji u poslednjih 15-ak godina sa prosečnom temperaturom od čak 4 stepena iznad proseka, kaže Dikić. On se priseća zime 2012., 2016., kao i one iz 2017. godine.C

Jedini meteorolog amater u ovom delu Srbije Vladimir Dikić svestan je da je razočarao najmalđe sugrađane jer sneg najavljuje tek za kraj meseca.

Paraćinci će narednih dana ipak morati da nose kape, rukavice i zimske janke jer nas očekuju hladna, maglovita jutra sa umerenim i jakim mrazevima. PN METEO na društvenim mrežama piše kako će maksimalna temeratura do četvrtka biti oko nule a u petak i za vikend nešto toplije do 5 stepeni.