Vinski viteški red očekuje dobru posetu i lep provod na Salonu vina u Paraćinu

Vinski viteški red očekuje dobru posetu i lep provod na Salonu vina u Paraćinu

Turistička organizacija Paraćin u saradnji sa Vinskim viteškim redom „Steva Pisar 1805“, organizuje 11. Salon vina koji će biti održan u hotelu Petrus. Ove godine, 60 vinarija predstaviće najfinija vina, a još 10 izlagača biće prisutno sa pratećim sadržajima poput suhomesnatih, pekarskih proizvoda i sireva. Prema rečima Zorana Živkovića, predsednika saveza Vinskih viteških redova Srbije, na 11. Salonu vina u Paraćinu biće većinom domaći ali i inostrani izlagači.

Ocenjivanje najboljih vina u nekoliko kategorija završeno je tokom prošle nedelje, a rezultati će biti prestavljeni u subotu 2. marta na dan održavanja Salona vina. Ovom prilikom biće izloženo blizu 400 etiketa vina različitih sorti.

Zoran Živković pozvao je sve Paraćince da subotnje popodne provedu degustirajući vina i  prokomentarisao da je ova manifestacija postala karakteristična za Paraćin kao prilika za promociju domaćih proizvođača.

11.Salon vina u Paraćinu organizovan je pod pokroviteljstvom opštine Paraćin, biće održan u subotu od 12 do 20 časova u hotelu Petrus, a ulaz će za posetioce biti besplatan.