Velika materijalna šteta zbog poplava i u Rekovcu

Velika materijalna šteta zbog poplava i u Rekovcu

Usled velikih padavina prethodnih dana u više mesnih zajednica na teritoriji opštine Rekovac došlo je do poplava koje su nanele štetu seoskim domaćinstvima, poljoprivrednim usevima i oštetile putnu infrastrukturu. Iz ovih razloga proglašena je vanredna situacija u pet opštinskih sela, kaže dr Aleksandar Đorđević predsednik opštine Rekovac.

Voda se povlači, šteta na poljoprivrednim usevima i na putnoj infrastrukturi je velika. Najvažnije je da nije bilo žrtava, a brzim angažovanjem mehanizacije sprečena je veća materijalna šteta, rekao je predsednik ove male opštine. Đorđević dodaje da je učinjeno mnogo toga kako bi se što pre osposobila prohodnost puteva.

U opštini Rekovac, prema rečima nadležnih službi, palo je 80 litara kiše po kvadratnom metru. Od juče je na terenu Komisija za procenu štete, koju građani mogu da prijave na šalteru u zgradi Opštine ili na broj telefona 8411-004.

Iako je u sredu tokom većeg dela dana bilo sunčano, u popodnevnim satima je opet pala velika količina kiše koja je oštetila poljoprivredne useve i puteve na teritoriji sela Komarane i Motrić. Zbog najavljenih obilnih padavina narednih dana sve opštine koje su bile zahvaćene vremenskim nepogodama su u pripravnosti u slučaju da ponovo dođe do poplava.