Utisci sa koncerta „Viaggio della Vitta“ operske dive Milice Ilić

Utisci sa koncerta „Viaggio della Vitta“ operske dive Milice Ilić

Sa željom da publici u svom rodnom gradu približi opersku muziku i pokloni im svoju energiju, kao i deo svog talenta, Milica Ilić je proteklog vikenda kroz svoj prvi koncert povela Paraćince na „Put kroz život”. „Viaggio della Vitta“, naslov je prvog koncerta Milice Ilić u Paraćinskom pozorištu. Puna pozorišna sala, gromoglasne ovacije i pozitivna energija koja se te noći osećala bila je odraz ljubavi koju ova mlada operska diva širi na sceni.

Ovo je njen prvi nastup nakon duže pauze, a ujedno i prvi za njene sugrađane, tako da je ovaj koncert nosio mnogo simbolike. Popunjena sedišta u sali paraćinskog Pozorišta među kojima je bilo ljudi svih uzrasta posebno je oduševilo Milicu Ilić.

Iako je nastupala na svetskim operskim scenama u gradovima širom planete, ovaj nastup je za nju imao posebnu draž. U pratnji Nikole Đokića, prijaniteste iz Paraćina, publici je otpevala bogat repertoar numera među kojima je bila i pesma iz arije našeg kompozitora Petra Krstića.

Paraćinska publika bila je oduševljena Miličinim nastupom, a svoje utiske nisu mogli da sakriju pa su joj nakon koncerta prilazili u velikom broju i još jednom iskazali svoje oduševljenje. Milica Ilić kaže da je za nju ovaj nastup bio poseban upravo zbog svih poznatih lica koja nije imala priliku da viđa u salama svetskih muzičkih scena na kojima je nastupala.

Pripeme za ovaj koncert trajale su mesec dana, a podrazumevale su i formiranje dečijeg hora od nekoliko članova koji pohađaju muzičku školu u klasi solo pevanja. Pesmu „Ovo je Srbija” Milica je otpevala zajedno sa horom i tom numerom je završen koncert. Poznati paraćinski glumac Tomislav Đorđević najavljivao je numere tokom koncerta, a zahvaljujući organizaciji Kulturnog centra Paraćin, muzičke škole Dr„Vićentije Rakić” i Paraćinskog Pozorišta ovaj projekat je realizovan uspešno.