Utisci Miloša Tomića trenera skijaške reprezentacije Srbije sa ZOI u Pekingu

Utisci Miloša Tomića trenera skijaške reprezentacije Srbije sa ZOI u Pekingu

Iako je skijaška reprezentacija Srbije na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu ostvarila solidne rezultate, to nije bilo dovoljno za plasmane kojima su se u našem taboru nadali. Naš sugrađanin Miloš Tomićtrener ski reprezentacije Srbije i Marko Vukićević sa prebivalištem u Paraćinu predstavljali su skijašku reprezentaciju Srbije ove godine u Pekingu. Pored Nevene Ignjatović koja nije blistala, Marko Vukićević zbog povrede koju je doživeo 2019. godine takođe nije uspeo da ostvari bolji plasman od onog u Južnoj Koreji 2018. godine.

Marko Vukićević, iako rođen u Sloveniji, sa Milošem Tomićem nastupa za reprezentaciju Srbije od 2012. godine. Marko ovih dana trenira u zemlji rođenja ali je njegovo mesto prebivališta u Srbiji Paraćin. Njih dvojica su do sada u tri navrata nastupali na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, Južnoj Koreji i Pekingu.

Miloš Tomić je trener skijaške reprezentacije Srbije postao 1993. godine i nakon izvesne pauze kada se profesionalno bavio vaterpolom, ponovo radi kao trener u reprezentaciji od 1997 radeći sa gotovo svim uzrastima.

Pre nego što je postao trener, Tomić je imao impresivnu skijašku karijeru.

Ovaj Paraćinac dolazi iz jedne prave sportske porodice što objašnjava njegove velike uspehe u skijaškoj i trenerskoj karijeri. Nešto stariji Paraćinci dobro pamte njegove roditelje Žarka i Ljilju Tomić čijim su topama krenuli Miloš i sestra Biljana.

Miloš Tomić ima dva sina, Vukašina i Vojina na koje, kako dodaje, neće vršiti pritisak da se bave istim sportom u kom je njhov otac postigao vrhunske rezultate u nacionalnim okvirima. MIloš kaže da su tek nedavno naučili da skijaju i time probudili nadu da će u budućnosti još neki Tomić iz Paraćina imati važnu ulogu u skijaškoj reprezentaciji Srbije.