U toku je upis udžbenika za narednu školsku godinu

U toku je upis udžbenika za narednu školsku godinu

Nabavka udžbenika na početku školske godine je jedna od najvećih obaveza roditelja  đaka. Roditelji se već organizuju kako bi poručili knjige u knjižarama i počeli otplatu što ranije u više rata i tako ublažili jedan od većih udara na kućni budžet kada je u pitanju opremanje školaraca. Milena Pantić, majka četvoro dece je već naručila komplet udžbenika za svog đaka prvaka.

Cena zavisi od izdavača ali i toga za koji razred roditelji kupuju knjige. Oni ove godine imaju mogućnost da komplet udzbenika kupe na više mesečnih rata. Iako izdavači još uvek nisu dostavili zvaničan cenovnik svih udžbenika, on se neće previše razlikovati u odnosnu na prošlogodišnji.

Upisivanje udžbenika za narednu školsku godinu počelo je u prvoj polovini februara.

Iako se udžbenici često nasleđuju i prenose iz predhodne generacije, uz promene plana, programa i novine koje su gotovo svake godine prisutne, primoravaju roditelje na kupovinu. Poslednjih godina vode se žestoke rasprave na temu besplatnih udžbenika za sve školarce, a ova ideja nije u potpunosti zaživela. Zato su sve češći vapaji roditelja da se usliši njihov apel da udženici budu besplatni.

Do donošenja ove odluke koju roditelji željno isčekuju nije na odmet znati da u Paraćinu nekoliko knjižara nudi mogućnost naručivanja knjiga na rate. Već u drugoj polovini avgusta roditelji mogu da preuzmu poručene knjige kako bi njihova deca spremno dočekala početak nove školske godine.