Učenici Osnovne škole „Stevan Jakovljević“ posetili paraćinsku biblioteku

Učenici Osnovne škole „Stevan Jakovljević“ posetili paraćinsku biblioteku

Učenici odeljenja I/3OŠ „Stevan Jakovljević“ posetili su paraćinsku Narodnu biblioteku „dr Vićentije Rakić“. Oni su sa svojom učiteljicom Jelenom Vukobratović iskoristili slobodan dan svog raspusta kako bi se upoznali sa sadržajem knjiga koje do sada nisu čitali. Iako su na letnjem raspustu koji koriste za druženje i igru, kako kažu paraćinska biblioteka im u velikoj meri nedostaje.

Na ovu ideju došla je njihova učiteljica, a učenici su je rado prihvatili. Direktorka Narodne biblioteke „dr Vićentije Rakić“ Leposava Ivanković otkrila nam je da je ovo prva poseta učenika tokom raspusta, zbog čega ne krije zadovoljstvo.

Na improvizovanim ležaljkama šarenih dezena, mališani su listali stranice knjiga namenjenih najmlađima. Zanimalo nas je koje naslove čitaju.

Zaposleni u biblioteci odgovarali su svršenim prvacima na pitanja koja je razlika između biblioteke i knjižare, kako zadužuju i razdužuju knjige, koji je rok vraćanja i kako se treba ponašati u biblioteci i prema knjigama. Deca su primetno bila vesela i srećna, a nakon odabira knjiga koje su zadužili, otišli su sa učiteljicom u obližnju poslatičarnicu na zaslužene kolače.