U Resavici održano 6. i 7. kolo Orijentiring lige Srbije

U Resavici održano 6. i 7. kolo Orijentiring lige Srbije

Paraćinski orijentirac Marko Radovanović i dalje je lider u elitnoj kategoriji seniora nakon 6. i 7. kola Orijentiring lige Srbije koje je prošlog vikenda održano u Resavici. Prvog dana takmičenje je održano u neposrednoj blizini terena lokalong fudbalskog kluba, škole i hotela dok su se drugog dana takmičari kretali po okolnim brdima.

Kod dama u elitnoj kategoriji prvog dana najbolja je bila Dragana Dokmanović, a već sutradan je istrčala nešto slabije brdsku deonicu i u ukupnom poretku 6. i 7. kolo završila na trećem mestu.

Dvodnevna orijentiring manifestacija u Resavici nosila je naziv 14. Kup Orijentiring kluba Dif, a direktorka takmičenja bila je Irina Juhas bronzana sa Svetskog prvenstva za veterane u Mađarskoj 2021. godine.

Važnost takmičenja na terenima Južnog kučaja okupio je dakle gotovo sve srpske orijentiting klubove pa i čelne ljude matičnog saveza među kojima su bili njegov predsednik kao i selektor reprezentacije. Oni su govorili koliko je važno popularizovati ovaj sport širom Srbije.

U Resavici smo sreli i našeg Paraćinca, višestrukog prvaka Srbije u ovom sportu – 13 puta je Dejan Avramović bio prvak države, devet u individualnim disciplinama i još četiri u štafetama. Mađu Paraćincima poznat i pod nadimkom Vokri, Avramović je kratko prokomentarisao rezultate Marka Radovanovića.

U Resavici je u kategoriji M45 veterani trčao i Dejan Radovanović koji je zauzeo 2. Mesto, potom i Maja Radovanović u kategoriji Ž21B koja je bila treća, kao i Sara Milenković je nastupila u dečijoj trci.