U Kulturnom centru predstavljen roman „Zrno rata“

U Kulturnom centru predstavljen roman „Zrno rata“

Roman „Zrno rata“ sastavljen je od 50 priča čiji je autor Dragan Vujičić, a među njima su vojnici, pukovnici, generali, lekari i mnogobrojni civili čije su životne priče predstavljene na blizu 300 stranica ove knjige. Na promociji su govorili urednica izdanja i učesnica rata Snežana Đokić, ratni vojni invalid, zastavnik u penziji Dobrivoje Stojanović, vojni istoričar, prof. dr Miloje Pršić, Saša Spasojević, predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Paraćin i direktor Kulturnog centra Paraćin Nenad Jevtić.

Autor ove knjige Dragan Vujičić je rekao kako mu je mnogo drago što je u Paraćinu gde je nakon dugog niza godina ponovo sreo svoje prijatelje, učesnike nekoliko ratova proteklih decenija.

Knjiga „Zrno rata“ je predložena za knjigu godine izdavačke kuće“ Odbrana“. Već po naslovima tih vrhunski obrađenih, reporterski oblikovanih priča, uočljivo je da je ova knjiga svedok i optužnica sa svim potrebnim događajima, imenima, delima i nedelima, kako je jednom prilikom rekao njen autor. Knjigom “zrno rata” Dragan Vujičić je praktično podigao spomenik Kosovskim junacima, pre svega neustrašivim borcima Treće armije.