Turnir u basketu 3×3 u Trešnjevici

Turnir u basketu 3×3 u Trešnjevici

U Trešnjevici je tokom vikenda odigran turnir u basketu 3×3, selu koje je poslednjih godina poznatije po organizaciji fudbaskog turnira. Organizatori su promociju sproveli putem društvenih mreža, članova košarkaških klubova i preko prijatelja pa je interesovanje donekle i premašilo očekivanja.

Pobednici turnira u Trešnjevici su lokalni „Supersoniksi“ jer su u finalu pobedili ekipu „M“ iz Paraćina 11:9, a pre finalne utakmice je održano i takmičenje u brzom šutiranju trojki gde je najprecizniji bio Nemanja Lukić. Zanimljivo je da su učesnici bili bivši i sadašnji košarkaši kao i oni koji ovaj sport igraju isključivo rekreacije radi, a za najbolje organizatori su pripremili robne i novčane nagrade.

Basket je igran na nedavno izgrađenom terenu za male sportove u ovom selu i izazvao je veliko interesovanje dece i njihovih roditelja.

Turnir u malom fudbalu Trešnjevci su prvi put organizovali pre gotovo dve decenije, a nakon nekoliko godina pauze ovo selo će ponovo gledati majstore ove igre na terenu. Organizatori imaju ogromnu pomoć brojnih prijatelja iz sela koji pomažu na razne načine kao i veliki broj sponzora.

Do nedelje uveče prijavljeno je 10 ekipa, a poslednji rok za prijavu je petak popodne. Osim sportista do kraja ovog mesaca Trešnjevcima će se predstaviti i nekoliko kulturno-umetničkih društava i muzičara pa će osim ljubitelja fudbala narednih dana moći da se zabave i mlađi meštani ovog sela.