Crveni krst nagradio osnovce iz OŠ „Radoje Domanović“

Crveni krst nagradio osnovce iz OŠ „Radoje Domanović“

Boravak u prirodi i priliku da nauče još mnogo toga novog imaće učenici OŠ „Radoje Domanović“ iz Paraćina koje Crveni krst vodi na zasluženo putovanje. Grupa od 35 učenika od 4. do 6. razreda će od 15. do 24. jula učiti, družiti se i uživati u prirodnim lepotama Bačkog Monoštora kod Sombora. Sara i David bili su jedni od najaktivnijih kada su u pitanju radionice Crvenog krsta u njihovoj školi i kažu da su veoma uzbuđeni zbog putovanja.

Crveni krst već godinama unazad organizuje ova putovanja, ne računajući prošlu godinu kada epidemijska situacija to nije dozvolila.

Među nagrađenim učenicima su i oni iz Striže i Donjeg Vidova, jer su i oni aktivno učestvovali u svim radionicama Crvenog krsta. Učitelj Jovan Stevanović kaže da su deca u velikoj meri napredovala i da će na kampu znati kako da primene znanje koje su do sada stekla.

Cilj ovog kampa je da deca shvate šta je Crveni krst i da nauče koliko je važno biti human. U paraćinskom Crvenom krstu se nadaju da će svako iz ove grupe dece koja je nagrađena putovanjem u budućnosti postati volonter.