Fudbaler iz Paraćina Nikola Stajić gradi karijeru u Španiji

Fudbaler iz Paraćina Nikola Stajić gradi karijeru u Španiji

San svakog fudbalera u Srbiji je da igra za jednog od večitih rivala ili da svoju karijeru izgradi u inostranstvu i to u nekoj od zemalja sa najjačim fudbalskim ligama. To za sada polazi za rukom Nikoli Stajiću iz Buljana kod Paraćina koji skoro godinu dana nastupa za San Fernando. Klub iz Kadiza u Andaluziji na Jugu Španije od sledeće sezone učestvuje u novooformljenoj trećoj španskoj „Pro Ligi“. Nikola igra na poziciji levog beka i nosi broj 12, a u San Fernando je došao kao pozajmljen igrač iz Crvene zvezde. Ovaj mladi fudbaler kaže kako ga je poziv Španaca iznenadio.

Glavni trener San Fernanda je Srbin, Jovan Stanković koji je najzaslužniji za dovođenje devetnaestogodišnjeg Paraćinca. Nikola jedino sa njim može da govori srpskim jezikom, jer u klubu nema nikog ni sa Balkana.

Nikola kaže da su mu prva tri meseca bila najteža dok nije savladao španski jezik. Posle skoro godinu dana provedenih u Španiji i časova španskog koje je imao tri puta nedeljno, komunikacija sa saigračima mu je znatno lakša.

Nikola se u fudbal zaljubio još u ranom detinjstvu i prve fudbalske korake je napravio upravo na ovom mestu.

Levi bek San Fernanda nastupao je za reprezentaciju Srbije u kategorijama do 17 i do 19 godina, a pošto septembra puni 20, nada se pozivu i za U21. Želja koja mu se nije ispunila je da zaigra za prvi tim Crvene zvezde u kojoj je proveo najveći deo svoje karijere. Nikola smatra da je španski fudbal daleko kvalitetniji od onog koji je igrao u mlađim selekcijama crveno-belih.

Mladi Paraćinac je do ovog juna u San Fernandu bio na pozajmici iz Crvene zvezde i sada je u pregovorima sa svojim agentom oko nastavka karijere. Nikola bi najradije da ostane u Španiji, jer je navikao na njihov stil igre i misli da kao igrač u ovoj sredini može još više da napreduje.

Navijači San Fernanda prepoznaju Nikolu na ulici, slikaju se sa njim i traže autogram, što je još jedan od razloga zašto mladi reprezentativac Srbije želi da ostane u Španiji. Sebe u budućnosti vidi u nekom većem klubu kao što je Mančester Junajted za koji navija od malena. Idol mu je Nemanja Vidić i ko zna, možda upravo ovaj Buljanac napravi karijeru sličnu onoj koju je imao kapiten crvenih đavola.