Svečanom sednicom obeležen Dan opštine Ražanj

Svečanom sednicom obeležen Dan opštine Ražanj

Pre tačno 78 godina 13. oktobra 1944. godine opština Ražanj oslobođena je od nemačkih okupacionih snaga u drugom svetskom ratu. Zato se i ovaj dan praoslavlja u ovoj opštini, prvo polaganjem venaca na spomenik u centru Ražnja i dodelom priznanja najzaslužnijim građanima i organizacijama. Gostima se najpre obratio predsednik opštine Ražanj Dobrica Stojković i podsetio ih na najvažnija dostignića u ovoj sredini u prethodnih godinu dana.

Sva ono što je vredno pomena, a nije stalo u predsednikovom obraćanju na svečanoj sednici našlo se u mini promo filmu. U njemu je bilo reči o rekonstruisanoj zgradi opštine, kompletnoj zameni ulične rasvete led svetiljkama, kupovini novog kamiona smećara, rekonstrukciji krova na zgradi predškolske ustanove, uređenim domovima kulture u okolnim selima i putnoj infrastrukturi, brojnim kulturnim i muzičkim manifestacijama i pripremi industrijske zone za dolazak novih investitora u Ražanj.

Za počasnog građanina opštine Ražanj proglašen je prof. dr Milovan Bojić poznati srpski lekar, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i nekadašnji potpredsednik Vlade Republike Srbije. Predsednik opštine Ražanj je u najavi govorio o doktoru Bojiću kao velikom prijatelju i osobi koja je spasila na desetine života na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

Za poseban doprinos od značaja za opštinu Ražanj zahvalnicu je dobila niška filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, pohvalu i novčanu nagradu dobio je mladi gimnazijalac Nikola Stambolić osvajač prvog mesta na Državnom takmičenju iz fizike i trećeg mesta na matematičkom turniru srpskih srednjih škola, a nagradu je primila njegova sestra. Plaketa opštine Ražanj pripala je i Novici Tončevu ministru bez portfelja u Vladi Rep. Srbije i JP „Putevi Srbije“.

Svečana sednica završena je nastupima mladih talentovanih muzičara iz Ražnja i pesmom „Ovo je Srbija“, a to su učenici Osnovne muzičke škole “Vladimir Đorđević” iz Aleksinca izdvojenog odeljenja u Ražnju.