Srednjoškolci od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu

Srednjoškolci od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu

Srednjoškolci će od ponedeljka 13. septembra nastavu slušati isključivo onlajn, odluka je Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola. Prelazak srednjih škola na treći model obrazovno-vaspitnog rada epilog je sve lošije epidemijske situacije kako u opštini Paraćin, tako i u celoj Srbiji.

Drugi model primenjivaće se u osnovnim školama i to kod učenika 7. i 8. razreda. To znači da će najstariji osnovci od ponedeljka nastavu slušati kombinovano, kao što je bio slučaj sa srednjoškolcima u prve dve nedelje ove školske godine. Nastava će se po ova dva modela osim u paraćinskim osnovnim i srednjim školama, primenjivati u još 39 opština i gradova u Srbiji.

Član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje Dejan Nešić, uputio je apel svim učenicima i zaposlenima u obrazovnim ustanovama, da dok su u školi primenjuju sve mere zaštite.

Najnovija odluka Tima za praćenje i koordinaciju primene preventivnih mera u radu škola ne odnosi se na učenike od 1. do 6. razreda osnovnih škola. Oni će nastavu slušati neposredno, kao i do sada i časovi će im trajati po 45 minuta.