Sportske igre mladih u Paraćinu

Sportske igre mladih u Paraćinu

Petnaest ekipa dečaka i osam ekipa devojčica osnovnih škola sa teritorije opštine Paraćin takmičilo se u malom fudbalu u okviru Sportskih igara mladih, koje su održane u Hali sportova.Učesnici ovih igara mogu da se nadmeću u deset sportskih disciplina, a Paraćin je ovog puta izabran kao domaćin takmičenja u malom fudbalu u kategoriji dečaka i devojčica.

Članovi prve tri prvoplasirane ekipe dobili su medalje, a pobedničke ekipe koje su osvojile prvo mesto plasirale su se na reginalno takmičenje koje će biti održano polovinom juna u Lebanu.

Član opštinskog veća Dejan Nešić, koji je otvorio Sportske igre mladih u Hali sportova izrazio je veliko zadovoljstvo što se one održavaju upravo u Paraćinu.

I paraćinska Hala sportova se pokazala kao dobar domaćin, a direktor ove ustanove Saša Radisavljević kaže da mu je veoma drago što su bili u prilici da ugoste organizatore i učesnike ovih igara.  

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu, koja se već deset godina održava u našoj zemlji, a koje za cilj imaju promovisanje zdravog načina života i prijateljstva.

Leave a Reply