Ražanj obeležio Dan opštine

Ražanj obeležio Dan opštine

Prošlo je tačno 79 godina kako je Crvena armija oslobodila Ražanj od nemačkih okupacionih snaga. Celodnevna manifestacija obeležavanja Dana ove male opštine počela je polaganjem venaca na spomen obeležje u centru Ražnja. Delegaciju je predvodio predsednik opštine Dobrica Stojković. On je ovom prilikom govorio u kojoj meri je ovaj 13. Oktobar 1944. godine bitan za ovu sredinu i za srpsku istoriju.

Spomenik palim borcima za slobodu je podignut šezdesetih godina prošlog veka i zauzima centralno mesto u opštinskom jezgru gde je nekada prolazi Carigradski drum.

Usledila je i svečana sednica kojoj su se kao po običaju odazvali predstavnici prijateljskih opština i gradova među kojima i predsednica SO Paraćin Slavica Jovanović i njen zamenik Miloš Đokić. Zvanicama se i ovom prilikom obratio Dobrica Stojković koji ih je podsetio na najveće infrastrukture radove u proteklih godinu dana. Jedan od najvažnijih projekata je izgradnja puta izmešu Kovilovice i Skorice čija je izgradnja koštala preko milion evra.

Među zvanicama je bio i državni sekretar u ministarstvu državne uprave i lolakne samouprave iz Aleksinca Čedomir Rakić kao i vladika kruševački David. Opština frule i crepulja kako je naznačeno u jenom trenutku plaketama se zahvalila za promociju ove sredine predstavnicima kulturno-umetničkih društava i još nekoliko pojedinaca.