Prvenstvo Srbije u orijentiringu

Prvenstvo Srbije u orijentiringu

Sava Lazić i Marija Ćosić pobednici su Prvenstva Srbije u seniorskoj konkurenciji u orijentiringu koje je održano u nedelju na terenima Južnog Kučaja, na Straži lokacija Govedarište. Učestvovalo je preko 170 takmičara, a članovi Orijentiring kluba Paraćin osvojili su jednu zlatnu i dve bronzane medalje. Kod žena Marija Ćosić članica „Jasenice” iz Smederevske Palanke koja je u ovom sportu punih dvadeset godina, kaže da joj je bila velika čast što je deo ovog takmičenja.

Orijentiring je omiljeni sport mnogih, a o tome i govori činjenica da se neki ljudi bave njim više decenija. Jedan od njih je i Petar Bojović koji kaže da se bavi orijentiringom već 27 godina i redovno učestvuje u raznim takmičenjima. On je govorio o ovoj zahtevnoj stazi na Govedarištu.

Jedan od najperspektivnijih mladih srpskih takmičara i član reprezentacije Srbije Marko Radovanović ovog puta se nije takmičio, jer je bio u ulozi organizatora. On kaže da je izuzetno zadovoljan odzivom takmičara koji su mu preneli utiske sa Straže jer su staze bile prilagođene kategorijama u kojima su nastupali.

Među mnogobrojnim učesnicima našao se i Miodrag Radisavljević, najstariji takmičar sa čak 84 godine. On je član orijentiring kluba „Jasenica” iz Smederevske Palanke i kaže da je dugogodišnji priljatelj sa organizatorima, te mu je veoma drago što je bio deo ovog događaja.

U muškoj kategoriji na dugim distancama drugo i treće mesto zauzeli su Željko Ćorić i Aleksandar Petrović, dok su u ženskoj drugo i treće zauzele Dragana Dokmanović i Robin Nikolić. Što se tiče članova Orijentiring kluba Paraćin njegovi članovi su takođe ostvarili odlične rezultate. Ukategoriji M35 Milovan Milić je zauzeo drugo mesto, u kategoriji M45 Boris Bujaković takođe drugo, dok je Dejan Šišković u kategoriji OpenC osvojio zlato, a mlada Sara Milenković je učestvovala u dečijoj trci.