Promocija poetskog diptiha Marije Miladinović 21. februara u Ćupriji

Promocija poetskog diptiha Marije Miladinović 21. februara u Ćupriji

Ustanova kulture Ćuprija organizuje promociju poetskog diptiha Marije Miladinović, pozorišne glumice i pedagoškonje, dugogodišnje saradnice i mentorke Škole glume.

Zbirke pesama „Brodvej pod svetlima mobilnih telefona” i „Pita od džeza” biće predstavljene ćuprijskoj publici 21. februara, u Gimnaziji, sa početkom u 18 časova.

Marija Miladinović (1990, Ćuprija) je pozorišna glumica i dramska pedagoškinja. Završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Stalni pozorišni angažman ima u Gradskom pozorištu Jagodina. Pri Ustanovi kulture vodi Školu glume Ćuprija. Aktivno se bavi problemima mladih, promišlja o njima i trudi se da pozorišnim metodama i radioničarskim radom doprinese boljitku života mladih ljudi u malom gradu. Članica je Saveta za mlade pri Opštini Ćuprija i Umetničkog saveta Gradskog pozorišta Jagodina. Svoj poetski izraz opisuje kao nešto između dnevničkog zapisa i spiska za kupovinu.

Objavila je tri samostalne i jednugrupnu zbirku pesama: Soba modrih boja (UKS, 2012.), Artikulisanje (2014. Artija, grupa autora), Pita od džeza (2024, Nova Artija), Brodvej pod svetlima mobilnih telefona (2024, Nova Artija). Dobitnica je nagrade Matićev šal za 2012. godinu.