Promocija knjige profesora Saše Petrovića „Patike na drumu, srce na nebu“

Promocija knjige profesora Saše Petrovića „Patike na drumu, srce na nebu“

„Patike na drumu, srce na nebu“ naslov je knjige koju je krajem prošle radne nedelje promovisao profesor fizičkog Saša Petrović. Ovaj Paraćinac poslednjih godina osim rada sa decom poznat je među sugrađanima i kao atletičar rekreativac sa više desetina istrčanih polumaratona što u zemlji što u inostranstvu.

Knjiga je praktično zbirka doživljaja, reportaža i priča sa putovanja, asfalta, kaldrme i brojnih puteva i podloga sa trka polumaratona. Petrović je prilikom promocije izjavio da je primetio pozitivan pomak u radu sa decom i da ih često vidi fizički aktivne.

Knjigu je namenio svim starosnim strukturama u kojoj je opisivao brojne događaje i predele u kojima je boravio. Podjenako su prisutni polumaratoni i destinacije u Srbiji i van nje, a Petrović je u jednom trenutku izdvojio putovanje i boravak u Nici.

Promocija je održana u prostorijama Muzičke škole „Milenko Živković“ uz prisustvo njegovih kolega i prijatelja. „Patike na drumu, srce na nebu“ iako na prvi pogled ipak ne nosi nikakvu skrivenu, već vrlo jasnu poruku.

Izdavač knjige je Narodna biblioteka „Vićentije Rakić“ iz Paraćina koju će zainteresovanis ugrađani moći da kupe ukoliko kontaktiraju autora pa između ostalog i na društvenim mrežama.