Program „Raising Starts” u paraćinskom RISC-u

Program „Raising Starts” u paraćinskom RISC-u

U Regionalnom inovacionom Start ap centru održana je prezentacijaprograma „Raising Starts”, u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom iz Niša. Radi se o programu podrške start-apovima u najranijim fazama razvoja, a prijava za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju na ovom programu traje do 11. oktobra.

„Raising Starts” sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd sa kolegama iz Niša i Čačka i Startap centrom iz ovog grada. Ovaj program uspešno je realizovan tri puta do sada, a ovo je njegov četvrti ciklus kažu iz Naučno-tenološkog parka Niš.

Poslednjih par godina inovacione i informacione tehnologije postale su veoma aktulene u našoj zemlji, kaže Milan Ranđelović direktor Naučno-tehnološkog parka Niš. Jedna od najzastupljenijih tema u Srbiji je digitalizacija i podrška razvojnim inovacijama, a posledica tog pristupa je osnivanje i izgradnja Naučno-tehnoloških parkova, ističe Ranđelović.

Program „Raising Starts” finansira Vlada Švajcarske, a tim povodom njen ambasador Urs Šmid je obišao Regionalni inovacioni Start ap centar u okviru svoje posete opštini Paraćin.

Leave a Reply