Priča o talentovanoj Danki Miladinović

Priča o talentovanoj Danki Miladinović

Danka Miladinović ima samo 11 godina, a zahvaljujući svojoj kreativnosti ima i mnoštvo stvari kojima bi mogla da se pohvali. Od malena, njeni roditelji su se trudili da joj prenesu prave vrednosti, da joj knjiga postane najbolji prijatelj i da svoju maštu upotrebi kako bi stvarala. Pored toga, Danka je već od najranijih godina počela da se bavi i sportom.

Nakon pet godina treniranja baleta, opredeljuje se za ritmičku gimnastiku koju je kasnije podjednako zavolela. Danka ističe da obožava da odlazi na trenige jer tamo ima mnogo drugarica. Takođe je sa svojom grupom sa gimnastike osvajala i brojne medalje o kojima sa ponosom priča.

I muzika u Dankinom srcu ima posebno mesto. Sa 7 godina roditelji su je upisali u Osnovnu muzičku školu u klasi profesorke Vesne Pejić, a njen izabrani instrument bila je violina. Nije prošlo mnogo vremena kada su njeni roditelji, ona i profesorka Vesna shvatili da je veoma muzikalna.

Jedanaestogodišnja Danka Miladinović pohađa Osnovnu školu „Momčilo Popović Ozren“ u kojoj je pogađate odličan đak. Zahvaljujući svojoj nekadašnjoj učiteljici Svetlani Ljubičić koja ohrabrivala njeno literalno stvaralaštvo, Danka je došla na ideju da napravi svoj edukativni časopis kojem je dala naziv „Svet mašte“. U starijim razredima podršku za pisanje joj je pružila i nastavnica Marica Grozdanović Milošević. Ipak najzaslužniji za njenu rečitost i ljubav prema pisanoj reči, su njeni roditelji.

Danka je napisala i roman pod nazivom „Neočekivana avantura“, a insteresantan je trenutak kada se javila ideja za to.Inspiraciju za pisanje svoje priče pronašla je i u mnogim knjigama koje je prvobitno pročitala.

Svoju kreativnost pokazala je i kroz crtanje uglavnom portreta, apstraktnih motiva i pejzaža.Takođe, u njenoj bogatoj kolekciji nakita mnogo je komada koje je sama napravila. Porodica Miladinović je petočlani tim koji čine mama Slavica, tata Marko, najstarija među decom Danka, brat Sava i najmlađi član Ljupka. Podrška i ljubav koju dobija od svoje porodice za Danku je nezamenljiva. Između svojih hobija sporta i muzike kojom se bavi, ona najviše uživa u vremenu koje provodi sa svojim mlađim bratom Savom.

Intresantni su planovi i želje koje Danka Miladinović ima za budućnost. Iako bi volela da pisanje ostane njen hobi, volela bi da se posveti mnogo humanijem delu. Iako mala, lepe vrednosti kojima ona želi da teži i poruka koju ima za svoje vršnjake su odraz velike ljubavi koja vlada u njenoj porodici.

Sport, muzika, medicina ili umetnost ? Danka Miladinović će imati veliku mogućnost izbora kada dođe vreme da bira svoje životno zanimanje, a po svemu sudeći šta god da izabere biće upotpunjeno njenim vedrim duhom, ambiciom, kreativnošću i ljubavlju koju nosi u sebi.