Predavanje Petra Simića “Uvod u gejming industriju”

Predavanje Petra Simića “Uvod u gejming industriju”

Kako nastaju video igre, ko učestvuje u procesu kreiranja, na šta treba obratiti pažnju i u kojoj meri je gejming industrija napredovala? Na ova i sva ostala pitanja odgovorio je Petar Simić, producent video igara kojeg je Regionalni inovacioni startap centar ugostio protekle nedelje. Petar je deo tima uspešne kompanije koja se bavi kreiranjem video igara za mobilne telefone i ovom prilikom publici je predstavio njihove najuspešnije kreacije.

Kao osnova za interesovanje ka gejming industriji Petar Simić ističe svoje višegodinje iskustvo u igranju igrica, kao i svoje akademsko obrazovanje u oblasti informatike. Na predavanju koje je održao pred mahom mlađom publikom potrudio se da detaljnije objasni proces kreiranja igara i koliko je gejming industrija napredovala u svetu. Simić ističe da društvene igre postoje jako dugo i da su igre na telefonima i računarima samo nastavak toga.

Regionani inovacioni startap centar je proteklih nedelja ugostio brojne predavače i preduzetnike, kao nastavak toga, direktor ove ustanove Aljoša Gligorijević najavio je još jedno interesantno predavanje koje bi moglo da okupi brojne posetioce.

Tokom aprila biće održana još dva kreativna predavanja kao rezultat saradnje Regionanog inovacionog startap centra i Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, a tema ovih predavanja biće delo eminentnih srpskih naučnika – Nikole Tesle i Mihajla Pupina.