Povratak KUD-a Spasovdanski vez iz Drenovca

Povratak KUD-a Spasovdanski vez iz Drenovca

Posle višemesečne pauze tokom zime zbog epidemije korona virusa, kulturno-umetničko društvo „Spasovdanski vez“ iz Drenovca se vraća na scenu. Spasovdanci spremaju koncert pod nazivom „Povratak“ koji će izvesti 17. jula u Drenovcu na otvorenom, ispred Doma kulture u centru sela.

Članovi ovog KUD-a poznati su po tome što za svaki koncert spremaju nešto zanimljivo i drugačije. Tako i ovoga puta meštani  Drenovca biće u prilici da pogledaju nove koreografije.

Najava njihovih koncerata će takođe biti drugačija nego što je to bio slučaj do sada.

Pauza ih nije omela da učestvuju na takmičenjima održanim preko zime na kojima su ostvarili zapažene rezultate. Sve svoje koreografije snimili su u Domu kulture u Drenovcu i te snimke koristili kako bi učestvovali na brojnim manifestacijama.

KUD „Spasovdanski vez“ iz Drenovca ima 3 izvođačke grupe, a najstarija broji 40 članova. Imaju probe 3 puta nedeljno u trajanju od 3 i po sata što govori o tome koliko ozbiljan rad se krije iza velikog broja osvojenih nagrada. Posle povratničkog koncerta u svom selu, igraće i na Zlatiboru, u Ražnju, Aleksincu, Paraćinu, a planiraju i turneju u Bugarskoj. Krajem godine Drenovčani će u svom selu imati priliku da prisustvuju još jednom velikom koncertu koji će Spasovdanci organizovati u čast slavnog srpskog generala Ilije Gojkovića koji je rođen u Drenovcu.