Paraćinska Gimnazija i kompanija Štark organizuju kviz i radionicu u prostorijama škole

Paraćinska Gimnazija i kompanija Štark organizuju kviz i radionicu u prostorijama škole

Prepoznavši potencijal paraćinske Gimnazije kompanija „Štark“ posetila je ovu obrazovnu ustanovu kako bi sa đacima razmenili iskustva i održali zabavne radionice. Zadatak je bio da učenici naprave najvišu građevinu uz pomoć smokija i čačkalica podeljeni po šestoro u grupama. Predstavnici kompanije su pod sloganom „Bez greške” želeli su da u saradnji sa profesorom Borkom Petrovićem kroz interaktivno druženje sa đacima promovišu obrazovanje na jedan zabavan i malo drugačiji način.

Profesor Borko Petrović na svojim časovima se zalaže za malo drugačiji način edukacije đaka. Ovaj Paraćinac je skrenuo pažnju kompletne srpske javnosti nakon osvajanja priznanja za najboljeg edukatora sveta. On, kako voli da kaže, učenicima ne lovi greške već ih usmerava da te sitne stvari koje ne urade dobro preusmere na nešto korisno. Da su njagova predavanja drugačija od ostalih svedoči jedna od učenica Gimnazije u Paraćinu.

Predstavnica kompanije „Štark“ Jelena Crnković kaže da su veoma inspirisani pričom Borka Petrovića i da su u paraćinskom profesoru engleskog prepoznali iste vrednosti za koje se zalažu i oni.

Učeniciparaćinske Gimnazije su pri kraju druženja sa predstavnicima kompanije „Štark“ imali priliku za interaktivni razgovor i razmenjivanje informacija. Noviji i drugačiji vid obrazovanja koji Petrović propagiira nalaže pre svega spontanost i neformalnost, kaže on i dodaje da će se i ubuduće truditi da svojim učenicima predavanja budu zanimljiva.