Otvorena “Škola roditeljstva” u Domu zdravlja Ćuprija

Otvorena “Škola roditeljstva” u Domu zdravlja Ćuprija

U okviru Kutka za osnaživanje porodice u ćuprijskom Domu zdravlja počela je sa radom Škola roditeljstva. Ukupno 12 polaznica bilo je u prilici da čuje iskustva drugih majki, članova Razvojnog savetovališta Doma zdravlja Ćuprija, kao i mnogih drugih stručnih saradnika. Predavanja se održavaju svakog utorka od 16 časova i trajaće dva meseca. Ovom prilikom mama Sonja Ignjatović Stanisavljević podelila je svoje iskustvo sa prisutnima.

Milica Minić, somatoped Razvojnog savetovališta Doma Zdravlja Ćuprija istakla je važnost praćenja neurofiziološkog rasta i razvoja dece, a koji prati  kalendar vakcinacije do polaska u školu, što je i osnovni zadatak savetovališta.

Do sada je u ćuprijskom Domu zdravlja bila organizovana Škola za trudnice, koja je bila internog karaktera i čiji je cilj bio priprema trudnica za porođaj. Ova vrsta radionice poput Škole roditeljstva po prvi put je realizovana u Domu zdravlja u ovom gradu, ali i Pomoravskom okrugu, rekla je ovom prilikom Ivana Nikolić, glavna medicinska sestra u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Škola roditeljstva je besplatna i namenjena je budućim i sadašnjim roditeljima.Naredna radionica biće održana 23. aprila, čija tema će biti značaj i uloga patronažne sestre u porodici nakon dolaska bebe.