Književno veče sa piscem Milošem Grozdanovićem

Književno veče sa piscem Milošem Grozdanovićem

Povodom petnaestogodišnjice od objavljivanja svog prvog romana „Yugo“ Miloš Grozdanović iz Niša, rešen da predstavi i svo svoje stvaralaštvo čitalačkoj publici, održao je književno veče u paraćinskom Kulturnom centru. Do sada je objavio ukupno sedam romana, a osim svog prvenca napisao je i „Uzrok smrti ne pominjati ni u crkvenim knjigama ni u molitvama“,  „Mali roman o Konstantinu Velikom“, „Čitanje je štetno po zdravlje“, „Mali roman o Konstantinu Velikom 2 – Papino nasleđe“, „Šest dana juna“ i „Herceg Polanski: usmeni ispit iz kreativnog pisanja“.

Grozdanović kaže da se kroz dugogodišnje bavljenje pisanjem trudio da ne upada u zamku žanrovskog stvaranja romana već da mu je cilj da se u njegovom opusu može pronaći što veći broj ljudi sa zanimljivim životnim pričama i događajima. Iako su njegovi romani u najvećoj meri zasnovani na istorijskim trilerima svakodnevno se trudi da izađe iz svoje zone komfora.

 Iako su mu svi dragi, Grozdanović ističe da je veoma ponosan na roman „Herceg Polanski: usmeni ispit iz kreativnog pisanja“ s obzirom na to da je za njega dobio i prvu književnu nagradu. Polanski je sporedni lik iz Miloševog prvog romana „Yugo“ koji je vremenom evoluirao i zapravo postao glavni lik u novom romanu drugačijeg žanrovskog tipa.

Miloš Grozdanović rođen je u Nišu gde je završio Prirodno – matematičku gimnaziju, nakon koje je studirao i diplomirao pravo, a magistrirao ekonomiju. Privredom se bavi više od dvadeset godina, a trenutno radi u IT sektoru u Naučno – tehnološkom parku u Nišu.

Nenad Jevtić, direktor Kulturnog centra kaže da je izuzetno zadovoljstvo ugostiti jednog ovako nadarenog i svestranog pisca koji iza sebe ima odlične romane koji su godinama veoma dobro prihvaćeni od strane publike. Jevtić je ovom prikom najavio i književno veče koje će biti održano u petak 19. aprila od 19 časova.

Grozdanović kaže da je promociju svojih dela osim u Paraćinu imao i u Beogradu, Kragujevcu, Beloj Palanci, Novom Sadu i Subotici, a u narednom periodu planira da svoju čitalačku publiku proširi i do Republike Srpske.