Otkazan Festival Just out u Despotovcu

Otkazan Festival Just out u Despotovcu

Na iznenađenje mnogobrojnih stanovnika Pomoravlja, Despotovca i njegove okoline kao i ljubitelja srednjevekovne kulture pa i pravoslavnih vernika, ovogodišnji Festival “Just out” koji se godinama održava u despotovačkom manastiru Manasija je otkazan.

Na facebook profilu ovog festivala objavljeno je saopštenje koje je potpisao direktor festivala Vladimir Blagojević.

Poštovani ljubitelji JUST OUT festivala, zbog velikog interesovanja, i HVALA Vam na tome, kao direktor festivala želim da Vas informišem da je festival na pauzi do daljnjeg. Ostajemo u nadi da će sve zainteresovane strane za ovaj projekat (Opština Despotovac, SPC i Manastir Manasija, Udruženja građana DSL i Beli Orlovi, uz podršku Ministarstva turizma) u budućnosti ponovo iznaći načina da ovakav spektakl bude ekonomski i organizaciono održiv i obasjava Manasiju šaljući najlepše slike i PR u ceo svet.

U međuvremenu ukoliko ste zainteresovani za srednjevekovne sadržaje možete pratiti tokom godine rad Udruženje Beli Orlovi, domaćina Srednjovekovnog sela i programa Just Out festivala proteklih osam godina!

Kao svojevrsna zamena ovom događaju u Despotovcu će biti održan Viteški festival “Despot Stefan Lazarević” u Milivskoj klisuri 25. i 26. avgusta.

Tom prilikom biće održano nekoliko koncerata, defile učesnika, konjička nadmetanja, turnir u mačevanju i streličarstvu, interaktivni program sa pticama i viteški turnir kao i brojne dečije radionice za izradu mačeva i štitova.

U ovom periodu se u Despotovcu obeležavaju 31. Dani srpskog duhovnog preobraženja i to od 9. do 28. avgusta. U ovoj opštini su najavljena i dva koncerta: 20. avgusta Partibrejkersi i 26. avgusta nastup Dejana Petrovića i Big benda.