Osnovna obuka prve pomoći za osnovce

Osnovna obuka prve pomoći za osnovce

Na današnjoj obuci pružanja prve pomoći, volonteri Crvenog krsta iz Paraćina su pokazali osnovcima na koji način mogu ukazati pomoć nekoj osobi ukoliko za tim postoji potreba. Četvrtaci OŠ „Momčilo Popović Ozren“ imali su priliku da kroz simulaciju nauče šta mogu da učine kako bi nekome spasili život ili sanirali povredu.

Masaža srca, davanje veštačkog disanja kao i opipavanje pusla, samo su neke od neophodnih veština koje možemo primeniti ukoliko u našoj blizini neko ostane bez svesti. Sve ovo, ali i ono što ih zanima na tu temu, četvrtaci su danas mogli da nauče od volontera Crvenog krsta.

U periodu obeležavanja nedelje Crvenog krsta koja će trajati do petka, ova obuka je samo jedna u nizu planiranih aktivnosti. Redovnim predavanjima o temama poput „Borbe protiv trgovine ljudima“ i „Bezbednost na internetu“, iskusni predavači i dugogodišnji članovi Crvenog krsta ukazuju na značaj i promociju humanih vrednosti svim osnovcima i srednjoškolcima paraćinske Opštine.

Za sutra je zakazano predavanje o promociji humanih vrednosti za učenike nižih razreda u OŠ „Radoje Domanović“ i time će ova nedelja Crvenog krsta biti upotpunjena.