Osnovci i srednjoškolci ponovo u školskim klupama

Osnovci i srednjoškolci ponovo u školskim klupama

Učenici starijih razreda osnovnih škola i srednjoškolci danas su se vratili u školske klupe. Posle pet nedelja pauze u kabinetima i učionicama ponovo se mogu videti nasmejana lica đaka. Kažu da ima je nedostajala ne samo škola i uobičajeni model nastave već i drugovi iz odeljenja.

Stariji osnovci od petog do osmog razerda nastavu će pohađati naizmenično – jedan dan u školi, a potom onlajn u svom domu, dok srednjoškolci jedne nedelje idu u školu, a druge nastavu prate od kuće. Učenici će nastavu pohađati po modelu od 1. septembra – po smenama i sa manje učenika u odeljenjima.

Čas u školi traje 30 minuta, a nošenje zaštitnih maski i održavanje distance je obavezno. Prema rečima direktora Tehnološke škole, epidemijska situacija u ovoj školi je stabilna.

Učenike već 30. aprila očekuje prolećni rasput koji će trajati do 7. maja, nakon čega se vraćaju školskim obavezama. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je svim direktorima srednjih škola uputstvo da se prilikom ocenjivanja insistira samo na bitnom sadržaju.