OŠ „Stevan Jakovljević“ realizuje projekat Erasmus plus

OŠ „Stevan Jakovljević“ realizuje projekat Erasmus plus

Učionica koja nema četiri zida“ naziv je projekta koji će  realizovati OŠ „Stevan Jakovljević“ u Paraćinu, pod pokroviteljstvom fondacije Tempus. Ovim programom EU pruža pruža značajnu podršku reformi visokog obrazovanja u zemljama okruženja Evropske unije, a ponajviše zemljama koje su u fazi pretpristupa Evropskoj uniji, među kojima je i Srbija.

Vrednost ovog projekta koji finasira EU je 24.000 evra. Zaposleni u OŠ „Stevan Jakovljević“ nedavno su posetili školu AE Manuel Ferreira Patrício koja se nalazi u Evori, u Portugaliji. Tamo su proveli pet nastavnih dana van učionice, gde su bili u prilici da se upoznaju sa načinom rada ove škole.

Već u drugoj polovini septembra OŠ „Stevan Jakovljević“ posetiće delegacija iz Portugaliji. Oni će tokom boravka videti kako izgleda nastava van učionice i posetiće određena mesta.

Ovo je inače drugi projekat koji OŠ „Stevan Jakovljević“ sprovodi. Direktor ove obrazovne ustanove Radovan Ilić ističe da je ovaj projekat od velikog značaja za školu, kao i za opštinu Paraćin.

U poslednje dve godine, fokus Srbije je bio na projektima podsticaja inovacije i razvoja u visokom obrazovanju, uz promociju razmene znanja i iskustava na nivou Evrope. Erasmus-ov program se pokazao izuzetno važnim za jačanje kapaciteta naših obrazovnih ustanova, putem mobilnosti profesora i istraživača.