Održan drugi radni sastanak Plavo – zelena mreža FUTURA

Održan drugi radni sastanak Plavo – zelena mreža FUTURA

Klimatske promene i zaštita životne sredine glavni je zadatak konzorcijuma Plavo – zelene mreže FUTURA, koja u okviru svojih aktivnosti realizuje projekat “KlimAdapt22”. Ovaj projekat finansira Švedska Vlada, a sprovode ga mladi istraživači u okviru programa “EKO SISTEM”. Proteklog vikenda održan je drugi radnih sastanak koji je bio prilika za razgovor ekoloških aktivista o dosadašnjim aktivnostima.

Teritorijalna rasprtostranjenost organizacija širom Srbije koje učestvuju u projektu Plavo – zelena mreža FUTURA, neophodan je preduslov kako bi tema o zaštiti životne sredine i klimatskim promenama ostala ostala u fokusu, ističe menadžer projekta Vladimir Jovanović.

Učesnici ovog sastanka bili su predstavnici Fondacije za ekološke akcije Green Limes (Novi Banovci), Unije ekologa iz Beograda, UNECOOP-a kao domaćina događaja, predstavnici Kraljevačkog razvojnog centra i Novi put takođe  iz Kraljeva, Agrar SN iz Paraćina i Ekocel iz Ćuprije. Iako je ovo jedna od poslednjih aktivnosti u okviru ovog projekta, Plavo-zelena mreža FUTURA će i u narednom periodu nastaviti da propagira važnost teme očuvanja životne sredine i klimatskih promena.