Odbojkaški klub Borac, osvajač regionalnog Kupa

Odbojkaški klub Borac, osvajač regionalnog Kupa

Odbojkaši paraćinskog Borca osvajači su regionalnog kupa pošto su u Prokuplju pobedili Topličanin rezulatatom 3:2. Ovo je Borcu treći regionalni trofej u nizu, a na ovaj način plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije među 16 najboljih ekipa u zemlji.

Ova ekipa je napravila najveći uspeh u istoriji kluba jer je novi član Prve lige Srbije, što je drugi rang takmičenja. Borac je ove jeseni ostao bez dvojice startera, prvog tehničara i primača u ekipi. U SRC „7. juli“ igrači treniraju 5 puta nedeljno, sastav je pojačan dvojicom odbojkaša koji se uveliko uigrava za start Prve lige Srbije.

Prvu ligu Srbije će ove sezone činiti 12 klubova a jedan od favorita za prvo mesto je Spartak iz Ljiga bivši član Superlige kao i Karađorđe iz Topole. Nova sezona će početi 4. oktobra a paraćinski odbojkaši će biti domaćini Valjevu.

Odbojkaši Borca iz Paraćina su prošlu sezonu 1. B lige Srbije koja je zbog pandemije korona virusa prekinuta polovinom marta, završili na prvom mestu što im je donelo plasman u Prvu ligu Srbije. Njihov ovogodišnji cilj je opstanak.