Odbojkaši paraćinskog Borca u nedelju igraju za trofej pobednika regionalnog kupa

Odbojkaši paraćinskog Borca u nedelju igraju za trofej pobednika regionalnog kupa

Odbojkaši Borca ostvarili su plaman u finale regionalnog kupa u ovom sportu. Paraćinci su bili slobodni u prvom kolu, a do prilike da se bore za trofej stigli su nakon pobeda  nad Pirotom i Tpličkim vitezovima.

Finale regionalnog kupa će biti odigrano već ovog vikenda, a protivnici Borcu u borbi za trofej su odbojkaši iz Prokuplja MOK Topličanin 97. Taj meć će biti igran u nedelju od 19.30 u leskovačkoj Hali sportova.

Nova sezona za odbojkaše u Prvoj ligi Srbije počeće 21. oktobra ali još uvek nisu poznati parovi 1. kola. OK Borac je u velikoj meri podmaldio sastav, bivši kapiten pa i trener kuba Marko Jovanović se na kratko kao libero vratio na teren, a zanimljivo je i to da su odbojkaši trenirali tokom celog leta i gotovo bez pauze.

Saša Arsić se Paraćincima pridružio još opčetkom godine ali isprva kao saradnik tadašnjem treneru Jovanoviću. Njegovi roditelji su iz Potočca, a Saša je rođen u Zagrebu gde se i afirmisao kao odbojkaški trener.

OK Borac je uz fudbalskog imenjaka poslednjih godina jedan od najuspešnijih sportskih klubova u Paraćinu. Već dve godinne  je član Prve lige Srbije u odbojci, što je drugi rang takmičenja odmah ispod Superlige. Prošle godine je uspeo da ostvari opstanak u Prvoj ligi završivi sezonu na 10. mestu na tabeli sa 7 pobeda i 15 poraza.