Obrazovni put učenice osmog razreda Ane Milojević iz Paraćina

Obrazovni put učenice osmog razreda Ane Milojević iz Paraćina

Učenica osmog razreda OŠ „Stevan Jakovljević“ u Paraćinu Ana Milojević ovog leta je bila polaznica naučne škole Istraživačke stanice Petnica. Cilj programa naučne škole namenjene učenicima završnog razreda osnovne škole je upoznavanje sa osnovnim tehnikama i principima naučnog istraživanja kao što su posmatranje, merenje, izvođenje zaključaka, rad sa instrumentima i rad na terenu.

Ana Milojević je ove godine bila jedina predstavnica Paraćina u Petnici kada je o učenicima osnovnih škola reč. Do sada je mnogo puta učestvovala na školskim takmičenjima iz mnogih oblasti.

Ova mlada devojka voli da učestvuje na školskim takmičenjima jer za nju kako kaže ona predstavljaju izazov. Uz dobru organizaciju uspeva da uklopi učenje i izlaske.

Od svih ovih oblasti za koje pokazuje interesovanje, Anu za sada najviše zanima engleski jezik, koji intenzivno uči od sedme godine.

Iako je do sada najviše uspeha imala na takmičenjima iz prirodnih nauka – biologije i hemije, Ana će svoje dalje obrazovanje usmeriti ka društvenim naukama.

Ana Milojević se aktivno se bavi košarkom. Kada nema treninge slobodno vreme provodi sa društvom, svira gitaru, a često voli i da zapeva.