Obeležen Dan opštine Ćićevac, ministar policije Bratislav Gašić počasni građanin

Obeležen Dan opštine Ćićevac, ministar policije Bratislav Gašić počasni građanin

Dodela nagrada uspešnim učenicima i njihovim nastavnicima, dodela povelje počasnog građanina ministru policije Bratislavu Gašiću i obraćanje predsednice opštine, obeležili su svečanu sednicu SO Ćićevac. Ova mala opština obeležila je danas svoj dan, a osim ministra policije sednici su prisustvovali predstavnici okolnih gradova i opština, predstavnici i opštinskih vlasti. Predsednica opštine Ćićevac Mirjana Krkić podsetila je goste na rezulate lokalne samouprave u prethodnoj godini.

Tokom svog obraćanja Krkićeva je rekla da ova opština sve više podseća na druge opštine i gradove koje ozbiljno pristupaju obezbeđivanju boljih uslova za život svojih stanovnika rešavajući probleme vodosnabdevanja otpadnih voda, gasifikacije, putne infrastrukture i zdravstvene zaštite.

Nakon govora Mirjane Krkić na svečanoj sednici usledila je dodela novčanih nagrada najboljim učenicima ove opštine koji su u prethodnih godinu dana obradovali svoje drugare, nastavnike i roditelje na brojnim takmičenjima širom zemlje. Svečanu povelju poččasnog građanina poneo je ministar policije Bratislav Gašić koji se potom kratko obratio gostima u sali.

Gašić je dodao da će država Srbija na brz i efikasan način sanirati posledice od nedavnih poplava koje su između ostalih u velikoj meri pogodile i Ćićevac i okolna sela.

Na današnji dan pre 66 godina odnosno 1957. godine opština Ćićevac formirana je u sadašnjim administrativnim granicama. Zvanično 27. jun se od 2004. godine slavi kao dan opštine.