Najava predstojećeg polaganja maturskog ispita za osnovce

Najava predstojećeg polaganja maturskog ispita za osnovce

Datum planiran za polaganje prijemnog ispita za završne razredne osnovnih škola odavno je poznat, a osmaci se već izvesno vreme pripremaju kako bi na polaganju ostvarili najbolje rezultate. Poslednja nedelja juna biće ključna za buduće srednjoškolce jer će broj poena koji osvoje na tri završna testa pretežno biti presudni za njihovo dalje srednjoškolsko opredeljenje.

Nastavnici matičnih škola obavljaće kontrolu kako bi polaganje prošlo u najboljem redu, a komisija za pregledanje testova biće sastavljena od nastavnika koji predaju predmet koji đaci polažu. Obzirom na to da je još uvek na snazi epidemijska situacija, za male maturante će ove godine biti organizovano polaganje pod nešto drugačijim uslovima.

Budući srednjoškolci imaće 2 sata da kompletiraju svoje testove i to u terminu od 9 do 11h. Prelimirnarni rezultati male mature biće objavljeni u nedelju 27. juna, a 2. jula će biti poznati konačni rezultati.

Treći i četvrti jul rezervisan je za popunjavanje liste želja za upis u srednje škole, kako bi 9. jula zvanične liste želja učenika mogle biti objavljene. Već 11. jula biće objavljeni zvanični rezultati raspodele učenika po srednjim školama, kao i spisak preostalih slobodnih mesta u drugom krugu. 12. i 13. jul datumi su podnošenja konačnih prijava za uspis u srednje škole.