Mobilna aplikacija Opštine Ćuprija

Mobilna aplikacija Opštine Ćuprija

Rešavanje komunalnih problema, pravovremene servisne informacije, najava događaja i turistički vodič, glavni su razlozi za pokretanje mobilne aplikacije Opštine Ćuprija. Želeći da prate savremene trendove i uvedu dodatni način komunikacije sa svojim sugrađanima, pokretanje aplikacije najviši zvaničnici opštine vide kao dobar potez.

Prijava komunalnih problema i njihovo brzo rešavanje će najverovatnije biti primarno opredeljenje građana opštine Ćuprija koji instaliraju aplikaciju. Nakon njenog pokretanja na upečatljivom mestu nalazi se sekcija za prijavu komunalnog problema, a građani će molbu za njegovo rešavanje moći da popune, a potom i pošalju u veoma kratkom roku i to u svega tri koraka.

Iako je relativno skoro postavljena u virtuelne prodavnice, stanovnici Ćuprije su preko aplikacije već počeli da šalju fotografije sa opisom problema. Zamenik predsednika opštine Ćuprija Vladimir Vasiljević uputio je apel svojim sugrađanima da instaliraju aplikaciju kako bi ubrzali i osavremenili komunikaciju usmerenu na rešavanje problema na obostrano zadovoljstvo.

Aplikacija koju su potpuno besplatno kreirali IT stručnjaci iz Ćuprije, prema podacima sa Google play prodavnice, „teška“ je svega 31 megabajt. Za 5 dana od kada je objavljena instaliralo ju je preko 100 vlasnika pametnih uređaja na Android i iOS platformama.