Mladi Indijac Rameshbabu Pragnananda pobednik 15. Šahovskog festivala u Paraćinu

Mladi Indijac Rameshbabu Pragnananda pobednik 15. Šahovskog festivala u Paraćinu

Velika mlada svetska šahovska zveda Rameshbabu Pragnananda pobednika je ovogodišnjeg 15. Šahovskog festivala u Paraćinu u okviru Open A turnira. Ovaj mladi Indijac sa titulom velemajstora je iz devet odigranih kola uspeo da sakupi 8 poena.

Pragnananda je do trijumfa došao kao drugi nosliac dok je prvi Rus Aleksandar Predke ipak završio kao drugoplasirani sa ukupnim skorom od 7,5 poena.

Na šahovskom festivalu je odigran i Open B turnir na kojem je ubedljivu pobedu odneo Rus Knjazev Artem sa skorom perfektnim skorom od 8,5 poena iz devet partija.

Najbolji pojedinci nagrađeni su peharima, priznanjima i novčanim nagradama, a ukupan nagradni fond 15. Šahovskog festivala je iznosio oko 1 milion dinara. Odigran je i brzopotezni turnir koji je okupio 109 igračaiz dvadesetak svetskih zemalja na kom su dominirali šahisti iz Indije.

Ovogodišnji festival okupio više stotina šahista sa svih krajeva sveta, a organizatori kažu da su u Paraćin došli iz preko 30 zemalja. Poredeći ovaj sa najjačim turnirima u Srbiji dolazimo do zaključka da je Paraćin grad šaha što je potvrda i prvih ljudi Šahovskog savez Srbije.

Ovu manifestaciju na bazenima „Prestiž“ organizovali su OŠK Paraćin, Turistička organizacija i opština Paraćin.