Ministarka kulture Maja Gojković posetila opštinu Ćićevac

Ministarka kulture Maja Gojković posetila opštinu Ćićevac

Ministarka kulture u Vladi Republike Srbije Maja Gojković posetila je opštinu Ćićevac, a ugostila je predsednica ove opštine doktorka Mirjana Krkić sa saradnicima. Ministarka je nakon razgovora sa predstavnicima opštine Ćićevac rekla da je politika Vlade Srbije decentralizacija naše države koji u velikoj meri sprovodi ministartvo kulture. Jedan od primarnih zadataka ovog ministarstva je izgradnja i obnova kulturne infrastrukture, a Ćićevac je dobar primer za to.

Ministartvo koje vodi izdvojilo je preko 13 miliona dinara za unapređenje infrastrukturnih projekata ustanova kulture u Ćićevcu, dodala je ministarka. Gojkovićeva je obišla muzej i biblioteku, a imala je priliku da pogleda i izložbu slika u opštinskim prostorijama.

Predsednica opštine Ćićevac Mirjana Krkić je rekla da je njoj i saradnicima veliko zadovoljstvo što su imali prilike da ugoste Maju Gojković. Krkićeva navodi da je saradnja sa ministarstvom kulture godinama na visokom nivou i izrazila nadu da će tako i ostati.

Mirjana Krkić je ministarki Maji Gojković uručila povelju za izuzetan doprinos u razvoju ove sredine.

Opština Ćićevac je i ove godine konkurisala kod ministarstva kulture za sredstva, projektima koji su praktično nastavak radova iz 2021. i 2022. na uređenju kulturne infrastrukture u ovom mestu.