Manifestacija „Muzičko leto“ održana u Donjoj Mutnici

Manifestacija „Muzičko leto“ održana u Donjoj Mutnici

Paraćinski Dom omladine krenuo je sa organizacijom kulturno-zabavnih manifestacija u selima. Prva u nizu održana je u ponedeljak u Donjoj Mutnici, koja je okupila veliki broj meštana ovog, kao i drugih okolnih sela. Oni su vidno raspoloženi  uživali u kulturno – umetničkom programu. Kako kažu ovakav vid manifestacija dugo nije bio organizovan, pa je ovo bila idealna prilika da se dobro zabave.

„Muzičko leto“ u Donjoj Mutnici otvorila je predsednica SO Paraćin Slavica Jovanović. Za večernje druženje i dobru atmosferu pobrinuli su se harmonikaši, saksofonisti, mladi solisti i folkloraši KUD-a „Moravac“ iz Gornjeg Vidova, a nakon njihovog nastupa orkestar Vlade Obrenovića je uveseljavao meštane ovog sela do ranih jutarnjih sati.

Ova manifestacija održava se u organizaciji Doma omladine, pod pokroviteljstvom opštine Paraćin. Cilj je oživljavanje društvenog života na selu i aktivizma tamošnjeg stanovništva, posebno mladih.

Osim zabave za nešto starije meštane Donje Mutnice i mlađi su imali razloga za radost i dobar provod. Neposredno uz Dom kulture bio je postavljen ringišpil, kao i štandovi sa suvenirima. Seoska litija u ovom selu se tradicionalno obeležava svake godine drugog dana Svete trojice uz sečenje slavskog kolača i molitvu da bi godina bila rodna. Naredna manifestacija u organizaciji Doma omladine zakazana je za 17. jun u Mirilovcu.