Postavljeni radari za merenje brzine vozila u ulici Carice Milice

Postavljeni radari za merenje brzine vozila u ulici Carice Milice

Vozači koji prolaze kroz ulicu Carice Milice u Paraćinu od sada će biti obavešteni kojom brzinom se kreću uz pomoć LED displeja pored puta. Na ovaj način oni koji nemaju naviku da gledaju brzinomer u svom automobilu i koji vole jače da nagaze gas će znati kada su prekoračili brzinu na ovoj deonici puta. Dva ovakva uređaja meriće brzinu vozila koja idu od autoputa ka gradu i u suprotnom smeru.

Dva LED displeja u Ulici Carice Milice nisu jedina u Paraćinu. Novembra prošle godine je jedan takav postavljen u ulici Tome Živanovića kod Hale sportova koji o brzini kretanja obaveštava vozače koji se kreću u pravcu Ćuprije. Projekat postavljanja uređaja za merenje brzine vozila pokrenulo je Javno preduzeće Direkcija za izgradnju opštine Paraćin i lokalna samouprava u saradnji sa Koomitetom za bezbednost saobraćaja.

Postavljanje ovih uređaja za merenje brzine vozila nije jedini korak koji će iz Direkcije za izgradnju opštine Paraćin preduzeti kako bi povećali bezbednost u saobraćaju.

Podsećamo da se u gradu možete kretati brzinom do 50 kilometara na sat, a ako u ulici Carice Milice pogledate u LED displej pored puta znaćete da li ste je prekoračili ili ne.