Koje društvene mreže Paraćinci najviše koriste?

Koje društvene mreže Paraćinci najviše koriste?

Fejsbuk, Instagram, Tik tok samo su neke od društvenih mreža koje su postale sastavni deo svakodnevnice većine ljudi. Danas retko ko može da kaže da nema registrovan nalog ni na jednoj mreži, a mlađa populacija je ubedljivo najzastupljenija među korisnicima. Pitali smo paraćinske srednjoškolce koje to društvene mreže dominiraju kod njihovih vršnjaka.

S obzirom na to da su besplatne, društvene mreže su svima dostupne. Iako se Fejsbuk smatra starijom mrežom od ostalih koje su danas popularne kod naših sugrađana, izgleda da ova mreža gubi na važnosti kod mlađih. Kod starijih generacija je ipak i dalje popularna, a oni je koriste u slične svrhe.

Sve društvene mreže imaju jednu zajedničku svrhu, da omoguće lakšu komunikacija među ljudima širom sveta. Pored objavljivanja fotografija, pisanja objava, promovisanja i slično, mnogima one služe za razgovor ili dopisivanje, a to je zajedničko kod svih generacija. Zato nas je interesovalo i to koju platformu koriste za dopisivanje.

Kroz medije se često provlači tema o štetnosti društvenih mreža, kao i o njihovim benefitima. Bilo kako bilo, one su postale deo naših života i dokle god se budu koristile umereno i u korisne svrhe ne mogu imati loš uticaj na nas.