Kakva je zainteresovanost Paraćinaca za vaučere i odmor u Srbiji

Kakva je zainteresovanost Paraćinaca za vaučere i odmor u Srbiji

U toku su topli letnji dani, vreme odmora i putovanja. Već početkom godine Vlada Republike Srbije je objavila da će podeliti vaučere u vrednosti od 15.000 dinara za letovanje u Srbiji svim zainteresovanim građanima koji apliciraju na šalterima Pošte Srbije. Iz paraćinske Pošte rekli su nam da su za vaučer zaključno sa 7. julom aplcirale 1032 osobe uz dodatnih 326 osoba koje su se ranije prijavile za vaučer u iznosu od 5.000 dinara. Njih je oko 100 hiljada koji sada imaju pravo da se prijavi za tu razliku od 10.000 dinara. S obzirom da broj prijavljenih nije mali i da su česte gužve na šalterima Pošte, neke od naših sugrađana pitali smo da li su podneli prijavu.

Za vreme pandemije turizam širom sveta pa i u Srbiji bio je u velikom padu, što je direktno uticalo kako na ugostitelje, tako i na turiste. Kako bi podstakla unapređenje domaćeg turizma Vlada Republike Srbije nedavno je donela je odluku da iznos starih vaučera sa 5.000 poveća na 15.000 dinara.

Tačno je da Srbija nema izlazak na more ali zato obiluje brojnim turističkim destinacijama poput planina, banja i jezera o kojima se malo priča. Naši sugrađani kažu da je odmor uz državnu subvenciju u velikoj meri dobrodošao svima i da je lepo da se ode bilo gde, kao i to da imaju neka svoja omiljenija mesta koja koja će posetiti ovog leta.

Zainteresovani za vaučer mogu podneti prijavu najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana, a krajnji rok je 15. oktobar 2022. Pravo na vaučere imaju penzioneri, zaposleni, oni bez posla, studenti, ratni i vojni invalidi, civilni invalidi, lica koja ostvaruju pravo na tudju negu i pomoć i vlasnici poljoprivrednih gazdinstava čija primanja ne prelaze 70.000 mesečno. Do pre samo nekoliko dana preko 120 hiljada ljudi prijavilo se za vaučere kako bi odmor proveli u Srbiji.