Kako je protekao ovogodišnji 4. Most Kup u Ćupriji

Kako je protekao ovogodišnji 4. Most Kup u Ćupriji

NišlijaVladimir Vidanović ubedljivi je pobednik 4. „Most kupa” koji je proteklog vikenda održan na obali Velike Morave u Ćupriji. On je ovom prilikom ulovio čak 6 somova i time osvojio 596 poena. Drugo mesto zauzeo je Vladan Miladinović, a treće Miodrag Mitrović. Prvoplasirani je ulovio i najvećeg soma, a najmlađem takmičaru Urošu Šarovu iz Jagodine pripala je titula najuspešnijeg mladog ribolovca. Takmičari su bili uglavnom zadovoljni uslovima i ulovom, a na obali u parku kraj Morave ponovo se našao veliki broj strastvenih ribolovaca.

Ova dvodnevna manifestacija revijalnog karaktera okupila je veliki broj ljubitelja ribolova. Među njima našao se i Jasmin Subašić, prvak Hrvatske i dvostruki osvajač srebra i bronze na Svetskom prvenstvu u ribolovu. Oni su pokušali da nam objasne tehniku varaličarenja.

„Most kup” organizuje Udruženje rekreativnih ribolovaca „Varaličar” u saradnji sa Turističkom organizacijom Ćuprija, a pod pokroviteljstvom opštine. Takmičari su varalice bacali sa obe obale na Moravi, a ulov je po svemu sudeći bio odličan.

Prvog dana Most kupa održana je radionica za decu, kojoj je prisustvovao veliki broj radoznalih mališana. Oni su, ovom prilikom, mogli da nauče nešto više o ribolovačkoj opremi i načinu izrade varalica od Zorana Mojsinjskog, kreatora varalica.

Što se tiče ekipnog plasmana, ekipa ribolovaca „Vidalursa” osvojila je prvo mesto, a posebne zahvalnice uručene su gostima iz Hrvatske, Apatina, Karavukova i pobratimskog grada Doboja, kao i damama učesnicama i najmlađim takmičarima.

Leave a Reply