U četvrtak počinje festival fotografije Sarmates

U četvrtak počinje festival fotografije Sarmates

Drugu godinu zaredom Paraćin će postati centar umetničkih fotografija i autora sa specifičnim pogledom kroz objektiv. Međunarodni festival „Sarmates“ premijerno održan prethodne godine, ove će okupiti četvoro fotografa koji će svoja dela predstaviti kroz nekoliko samostalnih izložbi. Otvaranje je zakazano za četvrtak od 19 časova gde će u Galeriji u prolazu paraćinske biblioteke biti održana izložba Miloša Krstića.

Bojan Petrović Bokac član Art tima kaže da je ovaj festival nastao sa ciljem da Paraćincima budu predstavljene prave umetničke fotografije i rad njihovih autora. On dodaje da ima mnogo zaintereosovanih koji sa nestrpljenjem iščekuju premijernu izložbu Miloša Krstića. S obzirom na to da će ovogodišnji festival biti održan na nekoliko lokacija, jedna od njih je i Regionalni inovacioni Start UP centar gde će se nakon samo sat vremena nakon Krstićeve izložbe u četvrtak od 20 časova Paraćincima predstaviti Kosta Dupčinov iz Makedonije.

Drugi dan festivala počeće izložbom autorke iz Litvanije Normante Ribokaite čije će postavka biti otvorena od 19 časova u paraćinskom Zavičajnom muzeju.

Za kraj ovog Međunarodog festivala fotografije u Kulturnom centru od 20 časova takođe u četvrtak biće otvorena izložba predsednika kragujevačkog Foto kluba Aleksandra Buđevca koji se ovom umetnošću bavi pune dve decenije.

Ovaj festival realizovan je po projektu iz kulture koji je raspisala opština Paraćin, a sprovode ga članovi Art tima.