Javni pozivi za zapošljavanje NSZ

Javni pozivi za zapošljavanje NSZ

Javni radovi, subvencije za samozapošljavanje i programi stručne prakse čine javne pozive koje je raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje. Kako bi sproveli mere aktivne politike zapošljavanja NSZ i opština Paraćin su ranije potpisali sporazum o saradnji i uređivanju međusobnih prava i obaveza.

Javni pozivi se prevashodno odnose na lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Uglavnom su to teže zapošljive kategorije, a to su osobe sa invaliditetom, korisnici novčane i socijalne pomoći, dugoročno nezaposlena lica koja su duže od 18 meseci na evidenciji ove službe kao i pripadnici romske nacionalnosti.

Iznos subvencije za samozapošljavanje iznosi 250 hiljada dinara odnosno 270 hiljada za osobe sa invaliidtetom. Novčain iznos koji dobija osoba koja se opredeli za program stručne prakse zavisi od stepena stručne spreme kandidata.

Navedeni javni pozivi otvoreni su do ponedeljka 2. avgusta. Sve informacije zainteresovani mogu dobiti u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i na portalima ove ustanove i opštine Paraćin.