Izložba „Frejm” učenika paraćinske Gimnazije

Izložba „Frejm” učenika paraćinske Gimnazije

Luka Pešić učenik drugog razreda paraćinske Gimnazije, predstavio se danas sugrađanima svojom prvom izložbom po nazivom „Frejm” u galeriji gradske bibiloteke „Dr Vićentije Rakić“. Ovom prilikom izloženo je 18 radova nastalih u poslednje dve do tri godine koji su uglavnom segmenti iz kultnih filmskih ostvarenja i legendarnih stripova.

Među njegovim radovima primetni su Al Paćino i Marlon Brando iz legendarnog filmskog ostvarenja Kum, zatim Robert de Niro iz Taksiste kao i strip junak Dardevil. Crtežima dominiraju crna, bela i crvena boja, a autor ove izložbe je tokom izrade koristio svega nekoliko tehnika

Luka crta od malih nogu, a kaže da inspiraciju pronalazi u filmovima i stripovima, pa su tako i nastali njegovi crteži, ali i naziv izložbe „Frejm”.

Na pitanje smatra li sebe umetnikom, Luka ponosno kaže da to i jeste. On zaključuje bi voleo da nastavi da se bavi umetnošću i u budućnosti. Izložba je organizovana u saradnji sa bibliotekom “Dr Vićentije Rakić” koja već dugi niz godina vrlo uspešno promoviše i podstiče kreativni rad mladih.

This Post Has One Comment

  1. Avatar

    Bravo, Luka! Žao mi je što nisam mogao da budem na otvaranju. Puno sreće u daljoj kreativnosti!

Leave a Reply