„Heroji halijarda“ naredne srede u sali paraćisnkog pozorišta

„Heroji halijarda“ naredne srede u sali paraćisnkog pozorišta

Paraćinsko pozorište objavilo je da će naredne nedelje u sali ove ustanove biti prikazan igrani film „Heroji halijarda“.

Ovaj film u režiji Radoša Bajića prikazuje događaje iz proleća 1944. u trenutku završnice Drugog svetskog rata, u jednom srpskom selu u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao „Operacija Halijard“.

U pozadini ovog istorijskog događaja odvija se priča o tri brata Jovića i njihovoj porodici, razapetoj između suprotstavljenih ideologija. Dok se Mirko bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten se pridružio partizanima. Ilija, najmlađi muški naslednik, koga otac želi da sačuva, rastrzan je između dve strane.

Saga o njima i njihove individualne tragične sudbine predstavljaju paradigmu srpske nacionalne tragedije, bratoubilaštva i ideoloških raskola, koji ceo jedan narod odvode u sunovrat.

Glavne uloge u ovom filmskom ostvarenju tumn ače Žarko Laušević, Petar Božović, Nela Mihailović, Nikola Rakočević, Radovan Vujović, Steven William Moore, Čubrilo Čupić, Nina Nešković i mnogi drugi.

Iz paraćinskog pozorišta poručuju da će film biti prikazan u sredu 25. oktobra od 20 časova i da će prodaja ulaznica biti moguća na dan projekcije počev od 16 sati.