Gimnazija upisuje četvrtu generaciju posebno nadarenih učenika za računarstvo i informatiku

Gimnazija upisuje četvrtu generaciju posebno nadarenih učenika za računarstvo i informatiku

Paraćinska Gimnazija ove godine upisaće jedno odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, odnosno IT smer. Kao i prethodne i ove godine prijemni ispit biće održan u prostorijama škole u subotu 21. maja. Učenici će polagati test iz matematike u kom su obuhvaćeni zadaci srednjeg i naprednog nivoa. Prijavljivanje zainteresovanih učenika je već završeno, a prema rečima direktorke ove škole Biljane Obradović interesovanje za ovaj smer bilo je veliko.

Stručni predmeti koje učenici na IT smeru imaju su: programiranje, primena računara, objektno orijentisano programiranje, baze podataka, programske paradigme i web programiranje. Zahvaljujući ovim dodatnim predmetima, učenici imaju mogućnost da steknu šira znanja u oblasti informacionih tehnologija.

Gimnazija u Paraćinu do sada je upisala tri generacije učenika IT smera, a ove godine četvorogodišnje školovanje završava prva generacija maturanata. U odeljenju IT smera može biti maksimalno 20 učenika.

Ovaj smer je idealno rešenje za one učenike koji žele da nastave svoje školovanje na nekom od IT fakulteta. Osim toga oni će steći daleko bolje predznanje od svojih vršnjaka.To znanje će im dati veliku prednost za vreme studiranja ako odaberu neki od studijskih programa gde se proučava informatika, olakšaće im završavanje istog i kasnije će im biti daleko lakše da se snađu na poslu, brže napreduju i više zarađuju.